Miljonair kiest letterlijk eieren voor zijn geld

Waarom SerieusNieuwsLeave a Comment

miljonair kiest eieren voor geld

In deze tijden van stijgende prijzen en inflatie kiest u beter eieren voor uw geld. Succesvol zakenman en multimiljonair Joris Peeters heeft dat nogal letterlijk genomen.

Vandaag zijn we op bezoek bij Joris voor een interview. Deze selfmade miljonair uit Steenokkerzeel koos omwille van de huidige onzekere tijden eieren voor zijn geld. Op zijn landgoed toont Joris met trots de aanwinst:

Dit weekend komen naar eigen zeggen zijn kinderen langs, samen met zijn ex-vrouw. Ze zullen helpen om de eieren te rapen, en om ze te deponeren in aanpalende hangars en loodsen, zodat ze veilig opgeborgen liggen.

‘Weet je wat het is met eieren’, begint Joris. ‘Ze zijn nogal fragiel. Wat natuurlijk niet wegneemt dat het geld op mijn bankrekening ook aan een zijden draadje heeft gehangen, met de huidige inflatiepercentages van 12%, amper nog rente, en met de mogelijkheid dat straks de banken failliet zullen zijn. Daarom koos ik eieren voor mijn geld’.

Helpen eieren als onderpand tegen inflatie?

Heb jij ooit al een kip horen klagen over inflatie? Ik niet.

Dus u gelooft dat u eieren moet aanschaffen, om u te beschermen tegen de inflatie?

Luister. Voor mij is dat een waarheid als een koe. Maar koeien naar hier zeulen zou een logistieke nachtmerrie zijn. Denk maar aan het gewicht van één zo’n koebeest. Laat staan als je koeien ter waarde van miljoenen moet kopen. Eieren zijn veel handiger qua formaat. Dus die keuze was snel gemaakt.”

Waarom koos u specifiek voor eieren?

Ik had evengoed bloemkolen kunnen kiezen, maar die kan ik niet klaarmaken. Ik ben immers niet zo’n goeie kok. Een spiegelei kan ik wel bakken. Al heb ik de eieren uiteraard gekocht als investering, om aldus mezelf te beschermen tegen de inflatie. Bovendien heb ik al heel mijn volwassen leven een voorliefde voor eieren. Het is alsof ik er een band mee heb. Ik begrijp ze echt.

Had u niet kunnen investeren in iets anders dan eieren?

Ik had ook kunnen kiezen voor bakstenen, maar die hebben wij Belgen al genoeg in onze maag. Eieren daarentegen, daar kan je er nooit genoeg van hebben.

Hebben die eieren u veel gekost?

Ik heb die gekocht voor een appel en een ei, echt een koopje.

Het is dit weekend Pasen. Is dat toeval?

Toeval? Daar geloof ik niet in, meneer. Alles gebeurt met een reden. Dat ik zo zot ben om gans mijn hof vol te leggen met eieren, tot daaraantoe. Maar dat het als bij toeval zou gebeurd zijn, dat denk ik niet. Ik heb die aankoop zeer bewust uitgevoerd. Ook het transport heb ik bewust geregeld. En toen ze dat hier kwamen leveren, was ik bewust aanwezig. Is dat toeval? Ik denk het niet.

Denkt u dat uw kinderen blij zullen zijn, dat ze zoveel eieren kunnen rapen?

Blij? Ik kreeg de arbeidsinspectie al over de vloer, omdat ik zwartwerk zou promoten, en kinderarbeid. Jij weet zeker niet hoeveel eieren hier te rapen vallen? Die moeten allemaal veilig gestockeerd worden in aanpalende hangars. Dat is een serieuze karwei, hoor. Bovendien zijn mijn kinderen rotverwend, en zitten die liever op hun luie kont. Ze mogen eindelijk eens gaan leren wat werken is. Dat heb ik ook heel mijn leven gedaan. Anders zouden hier nu niet zoveel eieren liggen. Als ze later zelf ook zoveel eieren willen, dan mogen ze die eerst leren rapen.

Mag ik tot slot nog een filosofische vraag stellen?

Vraag maar, want anders loop je straks nog op eieren.

Wat was er volgens u eerst: de kip of het ei?

Dat is gemakkelijk. Het ei natuurlijk. Heb jij hier al kippen gezien? Ik niet.

Bedankt voor dit interview.

Uw nar in zinsbegoocheling
Waarom Serieus

Anderen bekeken ook:

Reageer op dit bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *