Opgelet: deze website is gestolen

Waarom SerieusNieuwsLeave a Comment

deze website is gestolen

Dieven hebben Waarom Serieus flink voor schut gezet door er met zijn website vandoor te gaan. Opmerkelijk: normaal gezien kunnen websites niet zomaar gestolen worden, toch gebeurde het. Waarom Serieus heeft de politie ingeschakeld. Die zijn een zoekactie gestart.

De beroving vond plaats op 1 april nabij het hoofdkwartier van Waarom Serieus, een geheime locatie diep verscholen in de bossen. De avond voordien had Waarom Serieus nog een aantal gestoorde berichten online geplaatst, en is toen nietsvermoedend gaan slapen. Toen hij ’s ochtends opstond, was de website plots verdwenen. Van de daders was geen enkel spoor, en er waren geen tekenen van inbraak.

Naar eigen zeggen is de website van Waarom Serieus van onschatbare waarde, omdat ze de absurditeit promoot. Waarom Serieus verklaart: ‘Mijn website is een goudmijn, omdat ze volstaat met absurditeit en nonsens, en dat is een gegeerd goed in ons land. Zeker in tijden van verzuring en polarisatie heeft de bevolking daar nood aan. Je zou daarom zelfs kunnen stellen dat mijn website nog gegeerder is dan goudmijnen. Alleszins is ze van onschatbare waarde. Zelfs mocht ze niet onschatbaar zijn, dan zou de waarde niet te bevatten zijn voor gewone stervelingen. Ook de meeste AI-modules zouden er moeite mee hebben, of ermee hun processoren doorbranden. Om maar te zeggen hoeveel dat waard is hé. Zeker aan de huidige prijzen van die processoren. Want dat zijn er hele complexe, en hele dure. Elke keer als die doorbranden, wordt mijn website nog meer waard – omdat ik zulke onkosten uiteraard ook mee in rekening moet brengen’.

De Federale Politie is meteen een buurtonderzoek gestart. Dat was niet evident, omdat het geheime hoofdkwartier van Waarom Serieus verscholen ligt, diep in de bossen. De speurders zochten in naburige boomstammen en struikgewas, maar konden tot op heden geen aanwijzingen vinden. Ook naar getuigen zoeken was niet evident. Twee heikneuters, drie eekhoorns en zeven boskabouters werden ondervraagd, maar zij hadden geen dieven gezien, en wisten zelfs niet wat een website precies was. Dus veel hulp konden ze niet bieden.

Momenteel onderzoekt de Federale Politie ook een andere piste: misschien is de website er zelf vandoor gegaan, omwille van alle nonsens die ze van Waarom Serieus te verduren kreeg. Het WLF – afkorting voor Website Liberation Front – spreekt zelfs over websitemishandeling: ‘U wilt niet weten wat voor nonsens er op die website de revue passeert. Mocht ikzelf een website zijn, dan zou ik ook gaan lopen’. Ze eisen de celstraf, en een vergoeding voor geleden schade, voor alle nonsens die Waarom Serieus op de website plaatste. Of het WLF deze eis ook daadwerkelijk via de rechtbank gaat indienen, is nog afwachten.

Waarom Serieus heeft zich alvast voorbereid, en zocht hulp bij advocaten. Volgens hen is de kans klein dat Waarom Serieus gestraft zal worden. Zij beroepen zich op de vrije meningsuiting, en benadrukken nogmaals het belang van deze website, en de nonsens die voor het volk broodnodig is.

Waarom Serieus verklaarde nadien in een persbericht dat zijn eigen website niet zomaar zou gaan lopen. Hij beweert dat ze een goede band hadden, en dat er van mishandeling geen sprake is. Zelf verdenkt hij de zuurpruimen ervan, dat ze de website hebben gestolen.

De Federale Politie heeft ondertussen een opsporingsbericht online gezet:

Indien u deze website nog heeft gezien, gelieve dan contact op te nemen met de Federale Politie, of met ondergetekende gedupeerde.

Uw nar in zinsbegoocheling,
Waarom Series

Anderen bekeken ook:

Reageer op dit bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *