Eerste exhibitionist en voyeur in virtual reality opgepakt

Waarom SerieusNieuwsLeave a Comment

eerste exhibitionist in virtual reality opgepakt

Afgelopen nacht werd de eerste exhibitionist in Virtual Reality gearresteerd. Het betreft P. Uytebroek uit Reet. Als u zou denken dat de voornaam van de dader Piet is, dan heeft u het mis. Wij zouden niet durven om dat soort clichématige artikels te schrijven, laat staan namen te verzinnen omdat ze beter bij het artikel zouden passen. De voornaam van de exhibitionist is Patat. Inderdaad, zijn jongeheer betrof een klein maar dik exemplaar.

P. Uytebroek had er de afgelopen weken niets beter op gevonden dan zijn avatar van kleren te ontdoen en op deze wijze naakt rond te wandelen in de metaverse, op zoek naar nietsvermoedende slachtoffers die hij eens goed kon doen schrikken. Omdat ook in Virtual Reality exhibitionisme strafbaar is, werd door de lokale politie een zoekactie gestart. Afgelopen nacht hebben ze Patat opgepakt. Hij blijft in virtuele hechtenis tot wanneer zijn zaak voor de rechtbank kan verschijnen. Omdat er in de desbetreffende metaverse momenteel nog geen rechtbank is, en niemand zich geroepen voelt om rechter te spelen, zou het nog jaren kunnen duren voordat zijn zaak voor de rechtbank komt. Niet onbelangrijk hierbij te vermelden: als zijn zaak ooit toch voor de rechtbank komt, dan zou dit alweer een strafbaar feit voor de heer Uytebroek kunnen betekenen, omdat je zaak tonen voor een rechtbank ook een zedendelict kan zijn, wanneer met “je zaak” je edele delen wordt bedoeld. Of in het geval van Uytebroek: zijn patat.

Behalve deze arrestatie werd afgelopen week in dezelfde metaverse nog een ander misdrijf ontdekt, wat leidde tot de eerste arrestatie in Virtual Reality van een voyeur. Het betrof Jos Vanonderen die in zijn virtuele tuin een drone met camera had gebruikt om op deze wijze zijn virtuele buurvrouw te bespieden telkens wanneer zij een bad nam. Ook Vanonderen werd gearresteerd en in voorlopige hechtenis geplaatst.

Omdat de virtuele gevangenis niet voorzien was op twee gevangenen, wordt nu de hulp ingeroepen van Minecraft-spelers in de hoop dat zij de gevangenis kunnen uitbreiden, en daarbij meteen ook een gerechtshof kunnen bouwen. De Minecraft-spelers zullen worden vergoed in virtuele valuta – de soort die de afgelopen jaren al verschillende gelukkigen virtueel miljonair heeft gemaakt.

Ondertussen hebben wij zelf ook een account aangemaakt bij het bewuste platform. We volgen het verdere verloop op de voet, of toch ten minste via onze 3D-bril, en zullen u berichten van zodra er meer nieuws bekend is omtrent deze virtuele kwestie.

Anderen bekeken ook:

Reageer op dit bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *