#Woke heeft ook respect voor niet-levende zaken

Waarom SerieusNieuwsLeave a Comment

#woke heeft ook respect voor niet-levende zaken

Dankzij #woke krijgen wij hoe langer hoe meer respect voor zowat alle levensvormen op onze planeet, zoals bijvoorbeeld mensen met een bepaalde of onbepaalde geaardheid, de berggibbon, of pakweg een eukaryote eencellige. Maar onze bewustwording gaat verder. Ondertussen krijgen ook niet-levende vormen op onze planeet gelijke rechten. Bij wijze van illustratie geven wij u graag enkele voorbeelden:

De tafel

Vroeger werd een tafel louter aanzien als gebruiksvoorwerp. Ze werd ongevraagd gedekt, en voorzien van oudbollige tafellakens. Gelukkig hebben we dankzij #woke ingezien dat het fout is om tafels ongevraagd te dekken, of ze enkel te nuttigen als gebruiksvoorwerp. Sindsdien heeft de tafel zich ontpopt tot onafhankelijk en vrijgevochten schoonheidsideaal.

De tafel vroeger, gebukt onder het juk van haar dekkers:

De tafel vroeger, gebukt onder het juk van haar dekkers

De tafel nu, als geëmancipeerd statement, te bewonderen in al haar glorie en diversiteit:

De tafel nu, als geëmancipeerd statement, te bewonderen in al haar glorie en diversiteit

De bureaustoel

In patriarchale tijden werd de bureaustoel enkel door mannen genuttigd. Omdat ondertussen ook de vrouw gaat werken, en dus ook een bureaustoel nodig heeft, werd deze in ere hersteld. Ook de stoel krijgt dankzij #woke gelijke rechten en werd een onafhankelijke entiteit:

Ook de stoel kreeg gelijke rechten en wordt een onafhankelijke entiteit

Mes en vork

In onze vroegere tijden van etiquette was het normaal dat het mes een heterogeen paar vormde met de vork. Gelukkig worden er ondertussen ook andere paren gevormd, zoals een mes dat samen ligt met een mes, of een vork die samen ligt met een vork. Er zijn tegenwoordig zelfs messen die zich meer vork voelen en zichzelf laten ombouwen, zodat ze alsnog zichzelf kunnen zijn. Dat verdient natuurlijk respect.  

Grotten

In vroegere tijden kropen mannen in zowat alle grotten die ze tegenkwamen, ongeacht deze grot jong was of oud. Mannen vroegen ook niet altijd toelating om in de grot te mogen verblijven. Dit leidde tot grote frustratie bij de grot. Maar gelukkig kwam ook hier bewustwording. Dankzij de regering die premies begon uit te reiken voor dak- en muurisolatie, hoefden mannen niet meer in grotten te vertoeven. Tegenwoordig gaan mannen enkel nog naar grotten als ze eerst een entreeticket hebben betaald – en enkel bij grotten die ervoor kiezen om bezocht te mogen worden. Wij vinden dit een mooie evolutie, en belangrijk voor de bescherming van de fragiele fauna en flora die zich in grotten bevindt.

De pastinaak

Vroeger werd de pastinaak gezien als lustobject. Omdat pastinaken zo lekker zijn werden er enorm veel pastinaken misbruikt. Deze ondeugd wordt veelal onderschat, omdat de meeste mensen denken dat vooral pruimen of mosselen misbruikt werden. Maar niets is minder waar. Ook de pastinaak was vroeger een zwaar leven beschoren – zelfs wanneer hij niet was beschoren. Daarom werd de pastinaak een vergeten groente, zodat hij rustig zichzelf kon zijn, zonder nog langer slachtoffer te worden van grensoverschrijdend gedrag. Er is geen twijfel over deze mooie evolutie – dat staat als een paal boven water.  

Anderen bekeken ook:

Reageer op dit bericht:

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *